Jedlé zdravie:

Potrebujeme:

ovocie(podľa chuti)

jogurt alebo šľahačku v spreji

plastovú misku

Ako na to:

Do plastovej misky vysypeme ovocie ktoré sme si zvolili.

K tomu pridáme jogurt alebo šľahačku.

Zmiešame a podávame.

Môj typ:

Pred podávaním posypeme čokoládou.

Tento recept napísala Simonka Neumannová

Tiramisu s Kiwi:

Potrebujeme:

Ovocná náplň: 300g kiwi
100ml vody
50g krupicového cukru Krém: 250ml mlieka
100g krupicového cukru
1/2 sáčku vanilkového cukru
200g mascarpone
1 vanilkový cukor
50ml mandľového likéru Dokončenie: 60g čokoládových lupienkov

Ako na to:

Kiwi obielime a nakrájame na malé kúsky. Do misiek nalejeme studenú vodu. Oslaďte ju a pripravte k vareniu. Do vriaceho roztoku vložte kiwi a 3 minúty ho povarte. Potom ho odstavte, nechajte vychladnúť a rozdelte do misiek.
Z mlieka, časti cukru a pudingového prášku pripravte hustý puding a za stáleho miešania ho nechajte vychladnúť. Mascarpone rozmiešajte so zostávajúcim krupicovým cukrom, vanilkovým cukrom a s likérom. Potom ho zašľahajte do vychladnutého pudingu.
Pudingový krém rozdelte do misiek s kiwi. Mištičky uložte do chladničky a tiramisu nechajte vychladnúť. Pred podávaním ozdobte jednotlivé porcie čokoládovými lupienkami.

Tento recept napísala Nikola Sajková z Oščadnice.

Ovocný sen:

Potrebujeme:

1/2 ananásu, 1 probiotický jogurtový nápoj, 1 pomaranč, 1 ČL šťavy z citróna, 100 ml nízkotučného mlieka, na prizdobenie lístok z čerstvej mäty.

Ako na to:

Očistený, na malé kúsky pokrájaný ananás spolu s pomarančom, jogurtovým nápojom, mliekom a šťavou z citróna rozmixujeme.
Vlievame do vysokých pohárov, podávame vychladené a dozdobené lístkom z čerstvej mäty.

tento recept poslala Nikola Sajková

Ovocný šalát:

Potrebujeme:

5 jabĺk, 3 hrušky, 4 banány, 2 pomaranče, ovocný kompót, cukor

Ako na to:

Umyté ovocie, pokrájame, dáme do misky a necháme odstáť 10 min. Potom zalejeme ovocným kompótom a dáme do chladničky na 45 minút. Po vybratí, premiešame, na vrch dáme 2 lyžičky cukru a podávame.

Tento recept poslala Nikola Sajková z Oščadnice.

Piškótovo-šľahačkový ''dravec'':

Potrebujeme:

Okrúhle alebo podlhovasté piškóty,formu na tortu alebo niečo pod.,šľahačku

Ako na to:

Na dno formy si poukládame piškóty tak,aby rovná časť bola nahor.Na to nastriekame šľahačku a priplácneme piškóty tak,aby boli tentokrát rovnou časťou nadol.Nakoniec dáme na to znova šľahačku,dáme na cc 1 h.-2.h. do chladničky a potom podávame.

Banánová pyramída:

Potrebujeme:

Banány, piškoty, ořechy, rum, pikantní marmeláda, čokoládová poleva, marcipánové ozdoby.

Ako na to:

Pomeleme piškoty a ořechy, přidáme marmeládu a rum a vytvoříme hmotu, kterou vytvarujeme do pyramidy.Nakrájené banány vložíme mezi dva piškoty a máčíme v čokoládové polevě. Namočené ihned lepíme na pyramidu. Nakonec ozdobíme marcipánovými ozdobami.

Tento recept poslala Martina Neumannová z Oščadnice.

Burizónový zákusok:

Potrebujeme:

300 g kryštálového cukru, 125 g masla, 1 konzerva sladeného kondenzovaného mlieka, 2 balenia burizónov

Ako na to:

Cukor zahrejte a nechajte skaramelizovať. Pridajte kondenzované mlieko a krátko povarte. Odstavte a po miernom vychladnutí pridajte maslo, premiešajte, nechajte rozpustiť a pridajte burizóny. Hmotu nalejte do pekáča, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Z hmoty môžete, mokrými rukami tvarovať aj guľky, ktoré ukladajte do papierových košíčkov. Nechajte na chladnom mieste stuhnúť.

Poslala Simona Neumannová, Oščadnica